Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο. Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Πολλοί φορείς και οργανώσεις γιορτάζουν στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο με πολλές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

 

Φέτος, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το Δημοτικό Σχολείο Απαλού. Μαζευτήκαμε, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, στην παραλία του χωριού, η οποία είναι το δυτικότερο όριο του Δέλτα Έβρου, για να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε και να παρατηρήσουμε τη φύση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην άμμο, να χρωματίσουν ζωγραφιές με θαλασσινά θέματα, να παρατηρήσουν τη φύση και τους ζωντανούς οργανισμούς, να μαζέψουν κοχύλια και να κάνουν με αυτά σχέδια στην άμμο.

 

Στο αστικό περιβάλλον που ζούμε οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνάμε τα όμορφα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όταν βρισκόμαστε στη φύση. Τα θυμηθήκαμε σήμερα στην όμορφη ακτή του Απαλού και θα μας συντροφεύουν κάθε μέρα μαζί με την ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον.